top of page
Search
  • Writer's picture Karolina Macienė

Iš roverio dienoraščio: skautiško kelio pradžia

Rodos, dar neseniai Klaipėdos skautai minėjo trijų karalių šventę, kur netrūko šypsenų, šokių, vaišių ir bendrystės. Tačiau laikas nenumaldomai bėga ir mes esam tokia bendruomenė, kuri nestovi vietoje, bet keliaujame pirmyn keliu.

Kiekvienas roveris supranta, koks svarbus yra kelias mūsų asmeniniame tobulėjime, todėl žygis ir kelionė yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Vieną sausio savaitgalį, tai yra 2023 m. sausio 21 d., šeštadienį, Klaipėdos šv. Apaštalo Pauliaus klanas dieną praleisti nusprendė žygyje Smiltynėje. Šio žygio tikslas buvo priminti esamiems broliams, kokie svarbūs mūsų bendruomenei yra asmeninis tobulėjimas ir gyvenimas kelyje.

Taip pat prie mūsų prisijungė ir kartu keliavo skautiška veikla besidomintys tėveliai. Jiems tai buvo pirma skautiška patirtis, žinių įgijimas ir nuotykis vienu metu.

Kiekvienas žygio dalyvis paskanavo ant laužo pačių pagamintu maistu, pasisėmė žinių ir išgyveno nuotykį brolystės kelyje bei visi turėjo galimybę pasigrožėti dangiškojo tėvo kūrinija. Motulė gamta šiuo laikotarpiu yra tikrai įdomi ir jos apsuptyje mes visi galime jaustis savimi. O pasigrožėję nacionalinio parko kraštovaizdžiu ir gyvūnija, turėjome galimybę taip pat aplankyti ir nuostabiąją Baltijos jūrą.

Kelionei tęsiantis, mes atvykome iki „dzotų“, istorinės Europos skautams vietos Smiltinėje, kur įvyko tai, ko ilgai laukėme: trumpa ceremonija, kurios metu vienas iš kartu ėjusių tėvelių tapo kandidatu ir jam buvo užrišta kaklaskarė.



Brangus dienorašti, nors šis žygis turėjo pasukti link pabaigos, tačiau tai – tik tolimesnio nuotykio pradžia. Visgi norėtųsi, kad ši akimirka pasikartotų, ir mes vėl su visais broliais susitiktume kelyje, kuris veda geresnio pasaulio link.

– roveris Nerijus




Recent Posts

See All
bottom of page