top of page
Search
  • Writer's picture Karolina Macienė

Židinio advento rekolekcijos

„Aš atėjau įžiebti žemėje ugnies ir taip norėčiau, kad ji jau liepsnotų“ (Lk 12, 49)

Gruodžio 3 - 5 dienomis Baltriškių kaimelyje vyko raudonosios šakos seserijos skautiškos advento rekolekcijos. Tibiriados brolių globoje vyresniosios skautės gyveno susikaupimo ir laukimo nuotaikoje bei toliau tęsė savo asmeninio tobulėjimo pasiryžimus.

Jau net kelionė į Baltriškes buvo pasakiška. Užsnigti miškai ir pievos, sunkiai pravažiuojami keliai bylojo apie apie žiemos pradžią ir Kalėdų laukimą. Rekolekcijas pradėjome adoracija ir malda. Pokalbis su broliu Mišeliu apie šviesą, viltį ir entuziazmą uždavė toną visam savaitgaliui. Žodis entuziazmas yra kilęs iš graikų kalbos žodžio „enthusiasmos“ , o šį sudaro šios kalbos žodžiai EN ir THEOS, reiškiantys „turintis savyje Dievą“. Po to, visos sesės pasidalinome kaip sekasi sekti savo pasiryžimo keliais, kokie sunkumai ir džiaugsmai atsiranda kelyje link RS. Visą šį gražų vakarą vainikavo Godos šedevro pristatymas ir žalio kaspino ceremonija.

Ankstų šeštadienio rytą pradėjome kartu su broliais rytmetine malda, skaniausiais Teresės ir jos komandos paruoštais pusryčiais. Pasistiprinusios kibome į geruosius darbelius: nukasti sniegą nuo takelių, sunešti malkas, sutvarkyti lentpjūvę ir suvežti lentas. Fiziškai padirbėjusios ir gerai praleidusios laiką lauke dalyvavome šv. Mišiose.

Po Mišių ir sočių pietų išėjome į žygį per mišką iki ežero, prie kurio prisiminėme Europos skautų Lietuvoje istoriją bei kiekvienos iš mūsų skautišką pradžią. Grįžusios Kotrynos ir Martynos pristatytomis technikomis ruošėme atvirukus, kuriuos dovanosime mūsų organizacijos geradariams. Šis kūrybinis laikas kartu dar labiau suvienijos mus, sukūrė jaukią atmosferą ir seserišką bendrystę.

Po šios veiklos mūsų laukė labai ypatingas vakaras. Ievos paruošta vakaronė su žaidimais ir

dainomis. Tai įžanga į vyr. skautės RS ceremoniją. Vyr. skautės RS įsipareigojimas: meilės, kuri atsiduoda, ir tarnystės, kuri yra vykdoma. Židinyje ši ceremonija yra labai didelė šventė, todėl visos pakylėtos džiaugiamės ir linkime Ievai toliau rodyti puikų pavyzdį ir nesustoti tobulėti!

Ievos pasirinktas simbolis: upė - nuolatinio judėjimo, gyvybės simbolis, o devizas - Fiat lux! (Tebūnie šviesa!).

Sekmadienį šventėme antrąjį advento sekmadienį. Šviesos akimirkos metu dar kartą apmąstėme vyr. skautės simbolių reikšmes: ugnis, aliejus, aliejaus lempa. Tai įsipareigojusios vyresniosios skautės simboliai. Simboliai moters, kurios širdis dega mylėti ir būti mylima.

Šio gražaus ir turiningo savaitgalio aptarimo metu visos be galo džiaugėsi visais mažais ir dideliais patyrimais, išgyventa bendryste ir dar kartą „pasikrovėme“ geriausiais įspūdžiais bei motyvacija. Štai keletas sesių pasidalinimai iš vykusių rekolekcijų:


Labai nuostabūs Tiberiados broliai ir jų atviri namai, o sesių kaspinai - Godos žalias ir Ievos raudonas - paskatinimas pačiai judėti į priekį. Nepaprastas laikas bendrystėje.- Rita


Kaip gera yra išeiti iš triukšmo, iš bėgimo, dovanų ieškojimo, problemų, išeiti į tylą, į maldą, į ramybę, į save. Nuostabus rekolekcijų savaitgalis su Tiberiados broliais ir Europos skautėmis.“ - Sonata

Tai tokia seseriška bendrystė, kai kartu su didžiausiu džiaugsmu dirbame, meldžiamės, diskutuojame, darome sveikinimų atvirutes. Darkart įsitikinu, kad tik skautuose visad valgome skaniau nei namie! Na o amžius, kuris kai kada skiriasi dvigubai, išnyksta ir lieka tik sesių bendras siekis skleisti šviesą, tarnauti ir būti laimingomis nešant laimę kitiems žmonėms. Tiberiados brolis pasidalino, kad žodis entuziazmas yra kilęs iš graikiškų žodžių en ir theos, o theos graikiškai reiškia Dievą. Taigi „entuziazmas“ pažodžiui reiškia „pilnas Dievo“. Linkiu sau ir kitiems, niekada neprarasti entuziazmo visuose dalykuose! - Milisenta






Recent Posts

See All
bottom of page