top of page
Search
  • Writer's picture Karolina Macienė

Vilniaus skaučių BP gimtadienio šventė

2022.02.26-27 Rūdiškės

Savaitgalis prasidėjo ankstų šeštadienio rytą, kai traukiniu iš Vilniaus atvažiavome į Rūdiškes. Buvome svetingai priimtos į Sodžiaus meistrų namus. Veikla prasidėjo Atidarymo rikiuote ir mokymu, per kurį sužinojome kaip sėkmingai vesti vakaro laužą ir daug gerų patarimų apie vakaro laužo eigą, kostiumus ir dekoracijas.

Po to visos kartu kūrėme laužą ir gaminome sotų ir skanų daržovių troškinį su keptomis dešrelėmis. Pasistiprinusios mes išskubėjom į didįjį žaidimą, kuriame buvo daug smagių ir įdomių užduočių.


Grįžusios turėjome pavakarius, per kuriuos valgėme labai skanų B.P gimtadienio tortą. Dar turėjome vieną labai naudingą ir įdomų mokymą apie improvizacijas, sužinojome ir išmokome žaisti smagius žaidimus per kuriuos visos iš širdies juokėmės iš savo improvizuotų vaidinimų.

Po mokymo mes turėjome patrulių ir vadžių tarybas. Vakarop, šeštą valandą, meldėmės rožinį už mūsų kenčiančius brolius ir seseris Ukrainoje ir už jų tėvynės taiką.

Vakarienei valgėme skanią kreminę moliūgų sriubą, kurią pagamino mūsų būrio vadės. O jau netrukus mes turėjome vakaro laužą, per kurį pristatėme savo pasirinktų tautų atsiradimo istorijas, žaidėme pašėlusius žaidimus ir dainavome dainas. Dieną užbaigėme vakaro maldą ir visos sulindome į savo miegmaišius , nekantriai laukdamos sekmadienį vyksiančių veiklų...

Kitą dieną po rytinės maldos, mankštos ir pusryčių mes išėjome į žygį po apylinkes, oras pasitaikė labai geras ir jau buvo matyti pirmieji artėjančio pavasario ženklai.

Po žygio ėjome tiesiai į Rūdiškių miestelio bažnyčią, kur dalyvavome Šv. mišiose.

Grįžusios, mes turėjome tvarkymąsi. Pavalgiusios sočius pietus, turėjome uždarymo rikiuote ir juostelių įteikimą už vakaro laužo pasirodymą ir didįjį žaidimą. Ir jau vakarop traukiniu parvažiavome į Vilnių.

Boružių patrulio pavaduotoja Monika Paugaitė

Recent Posts

See All
bottom of page