top of page
Search
  • Writer's picture Karolina Macienė

Skautų būrių susitikimas

Šiais metais du Lietuvos būriai – Klaipėdos ir Vilniaus – tęsia savo pasiruošimą vasaros stovyklai, kurios tema yra Aviacijos pionieriai (1903 – 1940 m.). Sausio 15 d. abu būriai buvo susitikę bendroms veikloms. Todėl norime su jumis pasidalinti įspūdžiais iš šio susitikimo.

Mūsų kelionė prasidėjo anksti ryte, nes kelionė į Vilnių ilga. Kai kam trūko šiek tiek miego. Kelionė autobusu truko apie 3 val., tačiau ji neprailgo – turėjome puikią galimybę susipažinti ir pabendrauti artimiau. Atvykus į Vilnių, prie šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolyno, kur glaudžiasi ir mūsų broliai skautai iš Vilniaus, vyko bendra abiejų būrių rikiuotė.

Po rikiuotės visi patruliai buvo padalinti į dvi grupes. Kol vieni dalyvavo nuotolinėje edukacijoje, kurią vedė Kauno aviacijos muziejaus darbuotojas, kiti turėjo užduotį sugalvoti slaptą patrulio kodą ir užkoduoti gautą technologiją taip, kad kiekvienas patrulio narys galėtų tą užkoduotą žinutę iššifruoti. Po visų veiklų vienuolyne, kiekvienas patrulis gavo žemėlapius, kurių pagalba patruliai turėjo pasiekti numatytą vietą miške, kur jų laukė dar viena užduotis – didysis aviacijos žaidimas.

Šio Didžiojo žaidimo metu patruliai tapo aviakompanijomis, kurios konkuruodamos viena su kita, turėjo iš karinių aerodromų gauti technologijų, jas kopijuojant. Nebuvo viskas taip paprasta, nes kitos kompanijos (patruliai) galėjo jau gautas technologijas perimti, jeigu kompanijos pilotai būna pagauti. Kiekviena kompanija turėjo savo saugius aerodromus, kur jų niekas liesti negalėjo, tačiau pilotai buvo sujungti po du virvės pagalba, kas kažkiek apsunkina gautų technologijų pristatymą į saugią vietą. Žaidimas buvo labai įdomus. Net pritrūko laiko, kuris baigėsi pradėjus temti.

Po visos dienos veiklų visi džiaugėsi susitikimu, kur sužinojome daugiau ne tik apie lėktuvus, kaip jie skrenda, bet ir pasitikrinome orientacinius, kodavimo ir komandinio darbo įgūdžius, pamatėme, ką reikia patobulinti. Atsisveikinus su broliais iš Vilniaus, autobusu patraukėme atgal link namų.

Buvo smagu susitikti. Didžiausia staigmena buvo ta, kad Klaipėdos būrio vadai, mums grįžtant, nupirko picų, kurios mus pasotino ir pripildė gerų emocijų. Taip mes su daina ir gera nuotaika grįžome namo.


Erikas Pocius, Klaipėdos Sakalų patrulis

Recent Posts

See All
bottom of page