top of page
Search
  • Writer's picture Karolina Macienė

Iš skautės dienoraščio: PV ir PVP mokymai



Patrulio vadžių (PV) ir patrulio vadžių pavaduotojų (PVP) mokymai prasidėjo kelione į Trakus. Geros nuotaikos ir žygis mus atvedė pas Trakų sodybos šeimininkę, kuri mus šiltai ir jaukiai pasitiko. Pokalbiai su šeimininke, apsitvarkymas ir skautės jau pasiruošė pirmajam mokymui apie

maisto gaminimą. Jį vedė šefė Teresė, iš kurios išmokome įvairių gaminimo būdų ir paslapčių, ir už tai esame širdingai dėkingos.


Laužui įsikūrus, pasigaminome sau pietus prie pat ežero kranto. Nuostabūs vaizdai ir gardus troškinys virė laužo liepsnose, o visos kantriai laukėme, kol pagaliau paragausime kvapnaus troškinio.


Po pietų mūsų laukė mokymas apie lyderystę. Mums skautėms buvo verta pažinti, kokios vadės ir pavaduotojos mes esame ir kokios galime būti.


Vakarėjant iškeliavome į žygį. Apsilankėme Trakų piliakalnyje, kurio metu pagilinome žinias apie medieną ir jos degumą, o grįžusios išmokome apie nudegimus.


Po vakarienės mūsų laukė vakaro laužas. Skautės vikriai įkūrė laužą ir sodyboje pasigirdo skautiškos dainos. Laužui degant dainavome, žaidėme žaidimus, improvizavome ir nuostabiai praleidome laiką.


Kitą rytą atsikėlusios išmokome taisyklingai mankštintis ir po mankštos prisėdome prie pusryčių stalo. Pasisotinusios išžygiavome link bažnyčios, kur atlikome tarnystę dalindamos vargšams maistą ir sudalyvavome šv. mišiose.


Savo mokymų savaitgalį užbaigėme ragaudamos skaniausių kibinų su vaizdu į Trakų pilį, kurią vėliau taip pat ir aplankėme, ir galiausiai patraukėme link traukinių stoties kupinos daug emocijų ir nepamirštamų nuotykių.

- Šarkų patrulio vadė Liepa


Recent Posts

See All
bottom of page